Abonneren  Inloggen

Ricoh koopt ColorGATE

15 november 2018

Met de overname van de Duitse softwareaanbieder ColorGATE, dat sterk is in kleurbeheer, versterkt Ricoh de gelederen in het segment sign.

Colorgate Digital Output Solutions GmbH stamt uit 1997 en ontwikkelt al twintig jaar software voor grootformaat print. De ontwikkelde kleurmanagementtechnologie ondersteunt daarbij het drukken op een veelvoud van materialen voor verpakkingen, vloer- en wandmaterialen/decoratie en textiel. ColorGATE, gevestigd in Hannover, beschikt over een enorm netwerk en is de Europese marktleider in professionele printersoftware. De ColorGATE-technologie voor kleurbeheer kan een grote verscheidenheid aan materialen bedrukken en decoreren die worden gebruikt voor verpakkingen, vloeren, behang, textiel en signproducten. Verder wordt de software voor kleur- en procesbeheer ingezet voor standaardisering en automatisering in groeiende markten voor digitaal printen, zoals de design- en textielindustrie.

In februari kondigde Ricoh haar nieuwe groeistrategie ‘RICOH Ignite’ aan. Met deze strategie, wil het bedrijf haar meerwaarde verhogen door het aanbod aan printtechnologie te verbreden. De investering in ColorGATE is het meest recente onderdeel van dit plan. Om haar activiteiten in industrieel printen te versterken heeft Ricoh een ‘Global IP Technology Center’ en een ‘Global IP Marketing Center’ opgericht. Beiden bevinden zich in Europa, dat in toenemende mate de frontlinie is voor de verkenning van nieuwe printmarkten. Dit geeft toegang tot de nieuwste technologie en stelt Ricoh in staat stelt om snel en flexibel in te spelen op de vraag in de markt. Deze centra zijn gericht op het verbeteren van de go-to-market strategie en de ontwikkeling van Ricoh en haar producten.

Sander Sondaal, director commercial and industrial printing group, Ricoh Nederland, zegt: ‘Door de softwaretechnologie van ColorGATE te combineren met onze eigen signprinters, kan Ricoh oplossingen bieden voor het gehele printproces. Dankzij de overname kan ColorGATE de printactiviteiten uitbreiden en de wereldwijde positie versterken. Samen zijn we in staat om de klanten te ondersteunen bij de transformatie van analoge naar digitale productie.’

Thomas Kirschner, medeoprichter - die aanblijft als CEO van ColorGATE -, reageert: ‘We zijn er trots op dat Ricoh ons heeft gekozen om bij te dragen aan deze sterke groeistrategie terwijl we tegelijkertijd ons klantenbestand, onze OEM-partners en ons distributiekanaal blijven bedienen.’