Abonneren  Inloggen

Agfa wil drukplatendivisie verkopen

23 mei 2022

Agfa heeft plannen om de divisie drukplaten te verkopen. De divisie is momenteel goed voor 748 miljoen omzet, 43 procent van de totale omzet. Tijd.be meldt dat analisten eerder al opperden voor de verkoop van de divisie. Toen werd de Chinese partner Lucky genoemd als geïnteresseerde partij.

Wegens digitalisering bij kranten en reclamedrukwerk, heeft de handel van drukplaten minder potentie. De divisie van Agfa schommelt tussen rode en zwarte cijfers. In 2019 duwde drukplatendivisie de hele Agfa groep in het rood voor maar liefst 48 miljoen euro.

Met de winst uit de verkoop kan het bedrijf de pensioenlast terugdringen. In 2020 is hier al 350 miljoen euro aan besteed, toen de Healthcare-divisie deels werd verkocht. De pensioenlasten bedroegen toen 80 miljoen euro per jaar.

Bij verkoop van de drukplaatdivisie, blijven de divisies Radiology Solutions, Healthcare ICT, en Digital Print over. Met de opbrengsten van de verkoop kan de organisatie investeren in de verdere ontwikkeling van deze divisies en de digitale toekomst.

Lees voor een korte geschiedenis van Agfa-Gevaert het volledige bericht op tijd.be.

Bron: Tijd.be