Abonneren  Inloggen

Agfa-Gevaert Groep rondt overname van Inca Digital Printers af

8 juni 2022

De overname van Inca Digital Printers door Agfa-Gevaert, die op 20 april werd aangekondigd, is afgerond. Deze overname is een belangrijke stap in de richting van Agfa's ambitieuze groeidoelstellingen en versterkt de positie van de Groep in de sign & display- en industriële drukmarkten.

De overname omvat het portfolio van bestaande high-speed multi pass printers, waaronder een serviceorganisatie, een nieuw ontworpen lijn van single pass printers voor verschillende verpakkingstoepassingen en een gezamenlijke ontwikkeling van een op maat gemaakte in-line print engine in samenwerking met toonaangevende golfkartonmachinefabrikant BHS Corrugated.

Potentieel

‘Ik ben blij dat we nu in staat zijn om de activiteiten van Inca in onze organisatie te integreren. Digitaal printen heeft een enorm potentieel voor groei, dat verder zal worden versneld door de toevoeging van Inca’, zegt Pascal Juéry, President en CEO van de Agfa-Gevaert Groep.

Inca Digital Printers

Inca Digital Printers is een in Cambridge UK gevestigde ontwikkelaar en fabrikant van geavanceerde high-speed print- en productietechnologieën voor sign & display-toepassingen en voor de snelgroeiende digitale printmarkt voor verpakkingen. Inca is een ideale partner voor Agfa, met een complementair portfolio van printoplossingen en een technologisch platform om single-pass drukpersen voor de verpakkingsmarkt te lanceren.

Kans om te groeien

Vincent Wille, President van Agfa's Digital Print and Chemicals-divisie, licht toe: ‘De combinatie van Inca Digital's productiekennis en Agfa's inkten, technische expertise, wereldwijde aanwezigheid en uitstekende servicenetwerken maakt dit een geweldige kans om te groeien in de snel veranderende verpakkingsindustrie. We kunnen nu onze positie innemen met high-end en high-speed systemen in zowel de sign & display- als de zich ontwikkelende karton- en golfkartonmarkt.’