Abonneren  Inloggen

Packaging and Packaging Waste Directive: 15% minder verpakkingsafval in 2040

6 december 2022

Vorige week presenteerde de Europese Commissie haar Packaging and Packaging Waste Directive. Deze verordening heeft als doel het verpakkingsafval per hoofd van de bevolking in 2040 te verminderen met 15% ten opzichte van 2018.

Eén van de doelstellingen van de verordening is dat het gebruik van (onnodige) verpakkingen zal worden beperkt en dat de ontwikkeling van oplossingen voor herbruikbare en navulbare verpakkingen wordt bevorderd. Zonder maatregelen zou de hoeveelheid verpakkingsafval in de EU tegen 2030 met 19% toenemen. Voor bedrijven die verpakkingen of verpakkingsmaterialen produceren heeft KVGO alle doelstellingen van de Packaging and Packaging Waste Directive op een rijtje gezet. Lees meer op de website van KVGO.


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters