Abonneren  Inloggen

Leeskilometers maken tijdens eerste ‘wandelverhaal’ in Rotterdam

27 december 2022

Deze vakantie kunnen kinderen en hun ouders op een spannende leestocht gaan, dwars door het centrum van Rotterdam. Op initiatief van Blink, ontwikkelaar van lesmethoden en tevens uitgever, is er een ‘Wandelverhaal’ te lezen door een route langs diverse billboards te wandelen. Het verhaal is geschreven door ras-Rotterdammer en Zilveren Griffel-winnaar Maranke Rinck.

‘Het verhaal neemt kinderen en hun ouders mee op een spannende leestocht dwars door het centrum van de stad. En daar zit meteen het bijzondere, want hoewel het verhaal op een smartphone begint kun je het alleen helemaal uitlezen door te blijven lopen. Van spannend moment naar spannend moment op grote billboards. Langs bekende Rotterdamse plekken zoals de Lijnbaan, Koopgoot en de patatzaak op het Binnenwegplein’, zo meldt Blink op zijn website. Het bedrijf ontwikkelt lesmethoden en is uitgever van educatieve kindermerken als Bobo, Okki, Wild van Freek, National Geographic Junior en Picatypen. Met het wandelverhaal wil Blink ontlezing tegengaan.

Leeskilometers maken

Directeur Jorien Castelein: ‘Een kwart van de Nederlandse kinderen is inmiddels laaggeletterd. Terwijl 30 minuten per dag lezen al genoeg is om daar iets aan te doen. Het is een kwestie van leeskilometers blijven maken. Met de wandelverhalen kunnen ze dat letterlijk en figuurlijk op een hele vernieuwende en vooral leuke manier doen. We zijn er ontzettend trots op dat we dit initiatief kunnen lanceren in misschien wel de mooiste stad van Nederland.’

Bezoek de website voor meer informatie over het wandelverhaal en de route.

Bron en foto: Blink


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief