Abonneren  Inloggen

Kinderpostzegelactie 2023 van start

27 september 2023

Vandaag start de 75ste editie van de kinderpostzegelactie. 130.000 basisschoolleerlingen uit de bovenbouw gaan langs de deuren om de kinderpostzegels met LEGO minifiguren, de LEGO ansichtkaarten en andere producten te verkopen. De kinderpostzegelactie loopt tot en met woensdag 4 oktober. Het thema dit jaar is ‘Laat ieder kind meedoen’.

Stichting Kinderpostzegels komt daarmee in actie voor kinderen die thuis zulke grote problemen hebben, dat ze vastlopen op school. ‘Ze komen niet aan leren toe en kunnen zich niet optimaal ontwikkelen.’ Het gaat bijvoorbeeld om kinderen die opgroeien in armoede (1 op de 12 kinderen), die een ouder hebben met een verslaving of psychische problemen (1 op de 4 kinderen, cijfers uit recent onderzoek van Trimbos) of die jeugdhulp krijgen (1 op de 8 kinderen).

‘Deze kinderen komen door hun omstandigheden in een isolement terecht, op school en daarbuiten. Ze lopen rond met veel te grote zorgen, missen steun thuis en kunnen niet meedoen met leeftijdsgenoten. Ze kunnen niet het beste uit zichzelf halen, en dat werkt een heel leven door. Met de opbrengst van de kinderpostzegelactie ondersteunen we projecten die hen weerbaarder maken, meer zelfvertrouwen geven, hun horizon verbreden en hen laten voelen dat ze er niet alleen voor staan. Samen laten we ieder kind meedoen, en zorgen we ervoor dat kinderen weer toekomen aan een positieve ontwikkeling, op school en daarbuiten.’

Gezamenlijk bouwwerk

Voor de actie werkt Kinderpostzegels samen met de LEGO Groep en PostNL. Het partnerschap kwam de afgelopen weken al tot uiting: leerlingen door heel Nederland bouwden het kinderpostzegelvel na van LEGO steentjes. Verschillende groepen leerlingen bouwden allemaal een stukje van het postzegelvel. Kinderpostzegels benaderde de scholen, de LEGO Groep leverde de steentjes en de bouwtekeningen en PostNL bezorgde de pakketten. Uiteindelijk komen alle delen weer samen in één geheel. De feestelijke onthulling van het bouwwerk vindt vandaag plaats in LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen. Daar wordt het laatste steentje gelegd en volgt het startsein voor de 75e editie van de kinderpostzegelactie.


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters