Abonneren  Inloggen

Nederlandse Grand Prix gaat 25.000m2 banners hergebruiken

6 oktober 2023

De Formule 1 heeft zich als doel gesteld in 2030 koolstofvrij te zijn. De Nederlandse Grand Prix ontwikkelt verschillende initiatieven om die doelstelling te behalen. Eén van die initiatieven is het hergebruiken van de 25.000 m2 aan banners die jaarlijks in Zandvoort wordt geplaatst. De Nederlandse Grand Prix werkt daarvoor samen met LENN en Probo.

De banners worden gerecycled tot een nieuw plaatmateriaal, Sign Again. Volgens signbedrijf LENN kan zo’n 99,9% van het in Zandvoort gebruikte bannermateriaal gerecycled worden. Dat levert meer dan 10.000 platen Sign Again op die bij de volgende Grand Prix gebruikt kunnen worden. Dit zou ruim 25.000 kg CO2 besparen t.o.v. het vernietigen van de banners in een verbrandingsoven.

Wilje meer weten over Sign Again? Probo is donderdag 12 oktober tijdens de PRINTmatters Vakdag te vinden op de beursvloer. Reserveer hier jouw gratis ticket.


Geen nieuws missen?

Abonneer je op de gratis nieuwsbrief van PRINTmatters