Abonneren  Inloggen

Miljoeneninvestering en miljoenen stembiljetten bij Graphius

6 juni 2024

De Belgische drukkerij Graphius heeft 2,8 miljoen stembiljetten gedrukt. Het bedrijf, onderdeel van Graphius Group, drukte de stembiljetten voor zowel de Vlaamse, federale als de Europese verkiezingen. ‘We hadden in totaal 4 grote drukpersen en 1 kleine drukpers nodig om alle stembiljetten af te drukken’, vertelde CEO Denis Geers aan VRT. ‘Die persen hebben we 5 weken lang laten draaien, in 3 ploegen, vaak ook in het weekend.’

Met de stembiljetten konden 350 postkarren gevuld worden, die met 8 opleggers van bpost naar de verschillende stembureaus verstuurd werden.

Het is niet het enige nieuws van Graphius Group. Vorige week kondigde het bedrijf een miljoeneninvestering aan voor de vestigingen in Londen en Gent.

Miljoeneninvestering

Graphius Group investeert voor de locaties in Londen en Gent in twee Heidelberg Speedmaster XL106-10P 21k tienkleurenpersen, die zijn voorzien van AI-technologie. De machines zijn momenteel op Drupa te zien en worden daarna bij Graphius geïnstalleerd. Het investeringsprogramma omvat ook de implementatie van nieuwe vouwmachines, een digitale HP Indigo 15K drukpers en geavanceerde robotica gedurende het jaar. De investeringen zouden ruim 12 miljoen euro bedragen.

Start Graphius NA

Nog meer nieuws van Graphius Group: op 1 juni is ‘Graphius North America’ (Graphius NA) officieel van start gegaan. Gevestigd in Toronto, Canada, zal het bedrijf van daaruit klanten in Noord-Amerika en Canada bedienen. Graphius NA wordt geleid door Lucas Elke, met wie Graphius al jaren nauw samenwerkt. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat Lucas en zijn team over alle kwaliteiten beschikken om onze klanten optimaal van dienst te zijn. Zij zullen zorgen voor communicatie en advies, bestandscontrole en transport. Daarnaast zullen zij nieuwe zakelijke contacten leggen en de activiteiten van Graphius op de Amerikaanse en Canadese markt verder ontwikkelen.’ Het adres in New York blijft behouden en zal worden gebruikt als vergaderlocatie.


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief